26 oct. La primera impressió.
Així construïm la nostra primera impressió sobre algú!
Els primers segons a conéixer algú poden ser claus, però cal estar disposat a canviar d’opinió un cop sabem més detalls sobre aquesta persona.
Hi ha un acord gairebé universal entre els investigadors per saber el perquè les persones generem una primera impressió dels altres. En general, els individus ens agraden aquelles persones que sembla que ens donaran un benefici social. És així com a la majoria els atrauen aquestes persones que tenen segur amb possibilitats en tots els sentits (acadèmicament, econòmicament i socialment).
Hi ha una dotzena de suposicions que la gent fa en els tres primers segons després conéixer-nos, com ara jutjar si mereixem o no la seua confiança i per tant estarien disposats a ser els nostres amics, la nostra situació socioeconòmica, la nostra intel·ligència, i els dominants que creu que som. També fa suposicions sobre quants diners guanyem, si som aventurers, religiosos o agressius, sobre la nostra capacitat de lideratge, o si som extravertits o no.
Són necessàries les primeres impressions?
Encara que pugui semblar injust que algú generi una primera impressió de tu tan ràpidament, molts estudis han demostrat que aquesta informació que recol·lecta el cervell té un punt de veracitat.Tant és així que segons alguns investigadors han teoritzat que fins a la nostra genètica pot haver evolucionat per transmetre trets de la personalitat a través de la cara. D’altra banda, també pot ser que certes expressions queden bastant gravades en el nostre rostre. A més els nostres estats d’ànim i actitud també es transmeten a través del nostre llenguatge corporal. De tal manera que la manera en la qual caminem, gesticulem i com ens comportem en general diu molt sobre qui som i com som.
És a dir, tot i que les primeres impressions semblen una actitud molt superficial la realitat és que aquestes provenen dels trets interns de nosaltres mateixos.
Sal de Mar, octubre 2021.