ELS 4 TIPUS DE PERSONALITAT

ELS 4 TIPUS DE PERSONALITAT

A la mitja:

Aquest tipus era el més repetit en els qüestionaris i podríem denominar com “normals”. Mostren trets de responsabilitat (consciència i consideració d’una persona) i amabilitat (comprensió, escassa hostilitat) moderats, extroversió i inestabilitat emocional (o neuroticisme: canvis d’humor, tendència a sentir-enfadats o tristos) una mica més marcats, i amb poques expectatives (curiositat i recerca noves experiències i aprenentatges baixes).

Reservats:

Són persones amb alts nivells d’estabilitat emocional unida a un caràcter normal, ni oberts ni neuròtics. No destaquen per ser extravertits, però són amables i responsables. Són més aviat tímids, no solen mirar als ulls i posen grans distàncies amb els altres. A més, solen ser bastant insegurs i guarden informació sobre les seves emocions (tant positives com negatives). La seva disposició sol ser empàtica i correcte i normalment es molesten si algú els aixeca la veu sense cap motiu.

Egocèntrics:

Segons els científics, aquestes persones són poc agradables de cara a la resta. Combinen una puntuació menor en amabilitat, obertura cap als altres i responsabilitat. Tenen un alt grau en extraversió, però poca franquesa i escrupolositat. A més, se centren només en si mateixos i prefereixen no viure noves experiències.

Creuen que ho saben tot i imposen la seva opinió sobre qualsevol tema. Es mostren superiors, no accepten consells i intenten controlar sempre la situació. Segons l’estudi, és un tipus de personalitat tòxica, no només per als altres sinó per a si mateixos també. Només els agraden els elogis i fan al·lusió a la gran font de saviesa que són en tot moment.

Models a seguir:

Tenen alts nivells d’extraversió, amabilitat i responsabilitat amb baix grau de neuroticisme. Són molt oberts a tots els sentits, escrupolosos. Trets que predominen en les dones i que es conrearien amb l’edat. A més, sempre s’interessen i tenen en compte el que els altres han de dir. Són líders i emocionalment estables i treballadors.

I tu? Et sents reflectit en alguna d’aquestes personalitats?

Sal de Mar Juliol 2021.

 

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?