Les habilitats comunicatives

Habilitats comunicatives.

Les habilitats comunicatives que posseïm determinen l’èxit de les nostres relacions interpersonals, i, per això, cal comunicar-se bé a la feina, amb els nostres amics, la nostra família, i en general amb totes les persones que ens envolten.

Conèixer i dominar les habilitats comunicatives bàsiques aporta molts beneficis, com ajudar a resoldre diferències o promoure la confiança i el respecte mutu.

Per exemple, és imprescindible posseir bones habilitats de comunicació quan ens enfrontem a una entrevista de treball o si vivim en parella, ja que la convivència és una negociació constant. Encara comunicar sembla simple, molt del que comuniquem és mal interpreta o no s’entén bé. Per descomptat, això pot causar conflictes tant en les nostres relacions professionals com personals.

Si alguna cosa caracteritza les persones més felices és que compten amb unes competències de comunicació que els ajuden a encarar de manera més satisfactòria les diferents situacions que es presenten en el seu dia a dia. No et desanimis si tens dificultats per comunicar-te perquè ningú neix expert. La comunicació, igual que altres competències, es pot aprendre i practicar.

Aquí teniu uns consells:

Saber escoltar és una habilitat de comunicació bàsica, però, encara que sembli simple, no tothom té aquesta habilitat.

En la comunicació eficaç, l’empatia és important per situar-se al lloc de l’altre.

La validació emocional, és a dir, l’acceptació i el feedback per comunicar millor.

La postura corporal, el contacte visual o els gestos, és a dir, el llenguatge no verbal (o comunicació no verbal) també comuniquen.

D’altra banda, el llenguatge verbal, un dels elements bàsics d’un bon comunicador és com sona enfront dels altres.

El respecte, les persones estan més obertes a comunicar-se si vam mostrar respecte cap a elles i les seves idees.

I finalment, la persuasió i la credibilitat és la base de qualsevol negociació reeixida.

Sal de Mar, maig 2021



×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?