roba hivern

 CONSELLS PER CUIDAR LA ROBA D’HIVERN

La roba d’hivern requereix més atenció per la seva varietat i complexitat de materials i textures, però, a l’hora de cuidar-la és normal que es cometin una sèrie d’errors que són fàcils de corregir i d’evitar de cara al fet que la roba duri més . Perquè puguis augmentar la vida de les teves peces hivernals tot el que puguis et portem una guia per rentar, cuidar i guardar algunes de les teles i materials més utilitzades a l’hivern.

Vellut

El vellut és un teixit de pèl curt molt utilitzat a l’hivern que es caracteritza per la seva suavitat i densitat. És de tacte sedós i pot obtenir-se de qualsevol mena de fibra natural: llana, seda, cotó o lli. I més recentment també s’han desenvolupat de fibres sintètiques com acetat, polièster o niló.

Amb aquest material cal llegir sempre les etiquetes de rentada, ja que algunes peces poden rentar-se en rentadora i altres no. És recomanable rentar-lo en sec, encara que a l’etiqueta posi que es pot rentar en màquina. No planxis el vellut. La planxa clàssica el podria danyar, l’adequat per eliminar arrugues és utilitzar un vaporitzador sobre la peça donada la volta. Per eliminar taques pots utilitzar una esponja lleugerament humida o amb unes gotes d’alcohol i donar-li acuradament on es troba la taca. Si fos de greix i l’has detectat ràpidament pots fer servir pols de talc que absorbiran la taca completament.

El més segur perquè la peça de vellut es mantingui en òptimes condicions és portar-la a un establiment especialitzat on es pot fer una neteja química en sec.

Caixmir

Aquesta fibra és una de les més valorades i exclusives del món, és suau lleugera i permet que t’escalfis amb poques peces de roba.

Aquest material també és molt delicat pel que el millor és rentar-lo a mà amb aigua freda (sense superar mai els 20 ºC) i sense usar suavitzants. Després de rentar-lo perquè s’eixugui estén sobre una tovallola, no ho pengis que corre el risc de deformar-se. Evita penjar-lo a les perxes, ja que pel seu propi pes pot perdre la forma. Una bona manera de doblegar és seguint la coneguda tècnica de Casa Kondo. Abans de guardar la peça assegura’t que està ben seca, ja que les arnes adoren el caixmir i posar-la en una bossa tancada.

Llana

La llana és una fibra animal gruixuda, flexible i elàstica que reté la calor molt bé, aquest teixit funciona com a aïllant gràcies a la seva capacitat per mantenir la calor que desprenem i no s’arruga pràcticament, ja que torna a la forma inicial gràcies a la seva gran elasticitat.

Com menys rentem les peces de llana menys es desgastaran, per evitar haver de rentar freqüentment és aconsellable amb els jerseis per exemple utilitzar sota una samarreta fina que eviti el contacte directe amb la pell i prevenir així que pugui absorbir restes d’olis, suor, desodorants o qualsevol altra cosa que tinguem a la pell. No usar temperatures elevades en el seu procés de rentada ni productes a base de clor. No facis servir aigua bullent ni clor amb les peces de llana, l’aigua no deu sobrepassar els 30 ºC. Mai posis la llana a l’assecadora, per assecar-la és millor fer-ho en posició horitzontal perquè la tela torni a la seva posició original (perquè no es doni de si).

Cuir

El cuir és un material molt utilitzat en algunes peces com jaquetes, caçadores, faldilles o pantalons. És sofisticat i elegant, però pot esquerdar amb certa facilitat. Per evitar-ho i allargar la seva vida útil hem de cuidar bé les peces.

Si la vols rentar ho has de fer a mà (amb compte), amb aigua tèbia i un sabó suau. Abans hem d’intentar treure les taques que pugui tenir amb un drap humit o un netejador especial per a cuir. Sempre tingues en compte que el material que facis servir per fregar, amb compte no sigui perjudicial per al material o podries acabar ratllant el cuir. Si no pots eliminar les taques també pots portar-la a un establiment professional de neteja de roba. Allà l’equip podrà ajudar-te a recuperar la vida del teu peça amb productes i tècniques  especials.

Sal de Mar, gener 2021.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?