Els valors que fomenten les relacions humanes i el treball en equip

No hi ha dubte que els valors estan de moda. Quan parlem de valors, ho fem en referència a aquells principis i actituds que ajuden a millorar les relacions humanes i el treball en equip.

Quins són aquests valors que fomenten les relacions humanes i el treball en equip?

Per descomptat la cooperació, la disposició a col·laborar amb altres persones per fer-nos la vida més fàcil, el compromís en aportar esforç per obtenir millors resultats conjunts.

Un altre valor important per al treball en equip és la dedicació de tots en la recerca dels objectius compartits, respectuosos i compromesos amb la resta de l’equip.

També hi ha l’esforç i la confiança. Aquesta última no és possible sense que existeixi la transparència suficient en el sí de l’organització. Conèixer els objectius, els resultats i les tasques que s’estan executant per part d’altres membres de l’equip, fomenta el sentit de pertinença i la motivació interna a aportar els valors afegits que es requereixen.

 

En general, els valors que permeten una millor unió en els equips de treball. Són els mateixos que també agraïm en la nostra vida fora de l’àmbit laboral. L’honestedat, la generositat i l’optimisme ens fan més feliços, sigui quin sigui l’entorn en què ens trobem. Tots els éssers humans prefereixen estar envoltats d’aquests valors que enriqueixen les relacions humanes.

Des d’un punt de vista operatiu, podem afegir els valors de la comunicació efectiva, sincera però impecable. Aquests valors greixen les relacions personals i faciliten les interaccions que són a l’origen de la perfecta coordinació d’accions, imprescindible per a l’optimització de tots els processos empresarials.

Per finalitzar, esmentar els valors relacionats amb les mateixes estructures dels equips. Ens referim a l’horitzontalitat, entenent-se com l’absència de relacions jeràrquiques dins els equips. També a la transversalitat, que consisteix en la incorporació a l’equip de les diferents funcions i capacitats necessàries perquè els equips siguin autosuficients i auto organitzats.

Sal de Mar, octubre 2020.



×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?