PRIORITATS A LA VIDA:

PRIORITATS A LA VIDA:

Tant si la teva vida és paradigma de la felicitat com si et veus sumit en el més profund dels pous, aquests consells et seran de gran interès i utilitat.

Coneix-te bé a tu mateix:

Si poguessis tornar a néixer quina professió triaries? Quina activitat estaries disposat a fer sense cobrar ni un duro a canvi? ¿Fent quina activitat et sents feliç? Quines capacitats tinc? Què destreses o talents tinc que em diferencien de la majoria? Quines coses faig millor i més ràpid que la majoria? ¿Vull fer això perquè realment m’agrada o perquè vull guanyar-me el reconeixement aliè? ¿Vull tal cosa perquè m’agrada o perquè està ben vist per la societat? Quina és la meva definició d’una vida reeixida? ¿I d’una vida feliç?, pensar i reflexionar

Evita la gent tòxica:

Em refereixo a aquesta gent que només sap queixar-se, i veure les coses pel seu costat negatiu. Si et descuides t’arrossegaran amb ells al fang. Envolta’t en la mesura del possible de gent amb aspiracions, somnis i que irradien positivitat. Els estats d’ànim s’encomanen. Selecciona prou bé a qui deixes entrar al teu cercle íntim d’amistats però no et tornis hermètic a conèixer noves persones.

Fes de la teva passió teu negoci i no a l’inrevés:

Busca la teva passió i llavors busca formes d’aconseguir diners d’això.

Si allò que més t’agrada fer, que ho faries encara que ningú et donés un cèntim per la teva feina, el converteixes en el teu negoci, les possibilitats de triomfar i ser feliç amb el teu treball són molt elevades.

Determina amb claredat les teves prioritats a la vida:

Per desgràcia, segur que hi ha alguna persona que t’ha dit aquestes frases. I si no ets una persona que té una forta personalitat, el més normal és que dubtis sobre les teves prioritats a la vida.

Les prioritats són variables, són aspectes que mouen les nostres accions i que ens fan ser qui som. Però per això, cal tenir-les molt clares.

Sigues tu mateix sense importar el que els altres pensin de tu:

L’essència és el teu encant. Quan mostres qui ets sense embuts, d’una manera sincera i totalment transparent, generes en els altres una confiança que t’acosta.

 

Apunta sempre alt en les teves aspiracions:

El conformisme és la droga del perdedor. No et deixis abatre pel fracàs, ja que l’èxit pot estar just a la següent parada. Tingues clar el que vols i treballa intensament per aconseguir-ho, és l’únic que et fa falta per arribar al més alt en qualsevol esfera de la vida.

Mai perdis l’esperança:

Posa tot el teu esforç per aconseguir el que anheles pas a pas i, en cas de no poder aconseguir-ho, almenys hauràs estat un digne representant del gènere humà. Al final, sempre cal un miracle. Així que mira al capdavant, segueix caminant i no perdis l’esperança.

Són les petites coses les que fan de la vida un viatge agradable:

Ens passem la vida buscant la felicitat completa, esperant que arribi a nosaltres d’una manera aparatosa, i pensem que és un impossible aconseguir-la, passant per alt aquests petits moments dels quals tots gaudim, i que a penes els vam treure partit per ser quotidians i insignificants, deixant-los n’escapes sense donar-los importància.

I és que estimats amics, la felicitat està feta de petites coses, de petits moments.

El veritable valor de les coses:

Les coses són coses i les persones són persones. Mai anteposis les primeres per les segones. Què vull dir amb això? No li peguis una estirada d’orelles històrica al teu fill perquè li va caure alguna cosa al sofà nou. La correcta formació de la personalitat no es construeix a força d’estirada d’orelles. El mateix val per a qualsevol altra persona.

Viu en l’ara:

Oblida’t del passat. No pensis en el futur. L’única cosa que realment importa és l’ara. Si mires enrere hi ha frustració per no poder canviar els esdeveniments passats o per nostàlgia dels moments feliços que ja o tornaran. Si mires al futur hi ha preocupació per la incertesa. En definitiva, viure en el passat o en el futur només produeix sofriment.

Sal de Mar, juliol 2020.



×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?