Troba la teva pau interior

La pau interior no és fàcil de trobar avui dia.

El ritme de vida d’alta velocitat que portem ens fa estar estressats i barallats amb el món i fins i tot amb nosaltres mateixos. Arriba un moment en el qual hem de parar, acabar amb les preocupacions innecessàries i emprendre la cerca de la nostra pau interior. I què és la pau interior?  El concepte pau interior s’ha intentat definir de moltes formes diferents. Alguns exemples:

  • Sentiment de benestar i felicitat que s’experimenta a nivell intern.
  • Estat mental de relaxació, tranquil·litat i benestar que s’experimenta de forma continuada en el temps.
  • Sentiment d’aquesta completa independent dels estímuls interns i externs.
  • Fita a la qual aspirem les persones que desitgem trobar aquest equilibri físic i espiritual que ens permet estar bé amb nosaltres mateixes.

Tranquil·litat absoluta, calma interior, relaxació, benestar, equilibri emocional… Són algunes de les paraules clau que apareixen en totes les definicions de pau interior. Però com s’arriba a aquest estat d’equilibri emocional? Com podem aconseguir la pau interior?

La pau interior, una qüestió molt personal. El primer que hem de saber per poder aconseguir la pau interior és que cada persona és un món. Per això no existeix un únic mètode per aconseguir aquest equilibri emocional que es traduirà en pau interior i, a més, no tots els mètodes que generalment funcionen, han de servir-te a tu amb les teves circumstàncies personals, laborals, familiars… Per exemple, les teràpies naturals han demostrat ser molt útils per combatre l’ansietat i la falta d’autoestima (situacions que clarament afecten a la nostra pau interior), però potser a tu et va millor provar les  flors de Bach, a mi gaudir d’un cap de setmana de termalisme, a una altra persona passar un tranquil cap de setmana de  meditació guiada… Però a més de les circumstàncies personals de cadascun de nosaltres, un altre motiu que explica per què la pau interior és una qüestió molt personal és el que els experts han cridat “alta sensibilitat a l’entorn”. Parlem de Persones Altament Sensibles. Un 20 % de les persones mostren una especial sensibilitat nerviosa al seu entorn, una perspicàcia que els fa processar la informació d’una forma més empàtica  i emocional que la resta dels seus congèneres. Les PAS o Persones Altament Sensibles viuen més intensament els estímuls positius i negatius, alguna cosa que pot trencar aquest equilibri intern emocional que, no ho oblidem, és la clau per aconseguir l’anhelada pau interior.

En resum: la pau interior és una qüestió molt personal, però afortunadament existeixen algunes claus que funcionen amb tots els éssers humans independentment de les seves circumstàncies i del seu nivell d’empatia i sensibilitat.

Aconseguir la pau interior: 4 consells bàsics i generals

Com dèiem a l’apartat anterior existeixen varis mètodes i cal trobar el que és  infal·lible per a cadascú de nosaltres per aconseguir la pau interior. Hem de provar diferents tècniques fins a donar amb aquella o aquelles que ens ajudin a mantenir aquest delicat equilibri emocional que ens permeti viure en pau amb nosaltres mateixos i amb els altres.

Consells bàsics i generals que ens poden ajudar en el nostre objectiu de benestar vital:

  1. Fuig de les persones tòxiques

Segur que t’has trobat més d’una vegada amb una persona tòxica, veritat? Em refereixo a aquestes persones –pares, mares, germans, cosins, amics, nuvis, esposos, fills, veïns…- que absorbeixen la nostra energia vital i trenquen la nostra pau interior. Així, fugir de les persones tòxiques, dels vampirs emocionals, és el primer consell que has de seguir per poder construir una pau interior fort, sòlida i duradora.

  1. Accepta els teus defectes

El segon consell general que et pot ajudar en el teu camí cap a la felicitat és molt més difícil de posar en pràctica que el primer per un motiu molt simple: nosaltres som les úniques persones de les quals no podem fugir fins al moment de passar a millor vida.

Parlem que per aconseguir la pau interior cal que ens obliguem a acceptar aquests petits defectes que tots tenim,  que no ens piquem tot el dia perquè no som bons en tal o com disciplina artística, perquè som incapaces d’orientar-nos en conduir en una ciutat estranya, perquè no aconseguim ser tan ordenats com ens agradaria…  Acceptar els petits defectes que no som capaços de corregir és el segon gran consell que ens ajudarà a aconseguir aquesta necessària pau interior que ens mereixem gaudir.

  1. Acarona el teu cos

L’ésser humà té un plànol emocional i un plànol físic, dues meitats que conformen un únic ser i que, com no podies ser d’una altra manera, estan fortament unides en la mateixa trajectòria vital.  És el concepte ment sana en cos sa.

També hi ha persones que pateixen  dolor crònic i tenen una pau interior envejable. Però atenció: aquestes persones gaudeixen de pau interior perquè han acceptat la seva situació física, han minimitzat les seves limitacions i han acaronat el seu cos en lloc d’odiar-ho. És senzill canviar el xip i acceptar el cos que ens ha tocat en sort? Per descomptat que no, però és fonamental per poder gaudir d’aquesta pau interior que tothom necessita per sentir-se ben amb si mateix.

  1. Treballa els teus pensaments positius

Com veus sempre l’ampolla? Mig plena? Mig buida? Treballar els pensaments positius és essencial pel nostre jo interior fràgil, delicat i, no ho oblidis, massa exposat a les dolentes noves que ens arriben a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Treballar diàriament el teu positivisme, projectar en la teva ment imatges positives i relaxants no et farà cap mal, sinó ben al contrari, t’aportarà un benestar que t’acostarà un pas més a aquesta pau interior tan propera o tan llunyana.

La pau interior ens permet canalitzar la nostra energia cap a les coses positives de la nostra vida, cap al que ens fa sentir bé. D’aquesta manera ens ajudarà a ser més feliços.

Sal de Mar, juliol 2020.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?