La superació personal

La superació personal suposa un canvi a través del qual una persona adquireix una sèrie de qualitats que milloren la seva vida.

Es tracta de buscar i trobar un estat de satisfacció amb nosaltres mateixos i amb les circumstàncies que ens envolten.

Però, un procés de canvi provoca por i inseguretat, a causa, sobretot, a creences errònies que tenim profundament arrelades. És complicat desterrar aquestes creences i anar més enllà de la por.

Moltes persones es queixen del que tenen en la seva vida, però no fan res per canviar-lo. Cada dia demostren la seva insatisfacció, però també el seu immobilisme. Si no ets feliç amb el que t’envolta, ha arribat el moment de moure’t i no parar.

No et conformes, no deixis de buscar, que la curiositat guiï els teus dies. Recorda com exploraves el món quan eres nen i recupera aquesta forma de veure la vida, de viure una aventura a cada segon, sense parar.

Quan ens enfrontem a un nou repte sembla complicadíssim, ple d’incertesa i ens estressa, però aquesta és la barrera que hem de superar per ser qui volem ser i no el que els altres esperen de nosaltres.

Amb el pas el temps, allò que inicialment era difícil es converteix en fàcil perquè aprenem a superar les nostres pors, a assumir-los i a afrontar-los. Els reconeixem i els plantem cara, els gestionem i deixen de ser una amenaça per esdevenir una motivació.

Tendim moltes vegades a donar prioritat a altres persones, ens bolquem en els altres, en el que volen i en el que necessiten, en fer-los feliços, de vegades, pagant com a preu la nostra pròpia felicitat. On quedem nosaltres?

És el moment de convertir-te en la teva pròpia prioritat, en saber que de vegades has d’estar tu per davant, que necessites un temps per a tu mateix. No es tracta de ser egoista sinó de pensar de forma equilibrada en els altres i en tu. Et mereixes ser feliç.

Ens mereixem ser feliços i de vegades ens oblidem d’això. Tendim a fer el que pensem que els fa feliços als altres i no reflexionem sobre el que ens apassiona, el que ens omple el cor i ens fa somriure.

Tu també et mereixes gaudir de la felicitat, et mereixes tenir el cor i l’ànima plens d’alegria, esprémer cada instant, tenir somnis complerts i per complir, transmetre la teva passió i sentir-te estimat o estimada. Ets valent i assumeix riscos.

El major obstacle a l’hora de canviar i superar-nos és la por, perquè sempre hi ha un risc. La gestió d’aquesta por sense evitar-ho, simplement enfrontant-, és el que ens fa aprendre i créixer en la vida.

Per aconseguir créixer com a persones sempre caldrà assumir riscos i no oblidar que en la nostra aposta també hi ha un risc de fracàs, però aquest fracàs serà un aprenentatge, una forma de conèixer-nos cada vegada millor i de saber com reaccionar davant les pors.

Sal de Mar, juny 2020.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?