EL CONFINAMENT

Està clar que aquesta nova situació, desconeguda i nova per a tothom, desperta vells fantasmes. Les presses, l’estrès, estar sempre ocupats … Aquest ritme de vida a què ens hem acostumat ens passarà factura en aquests dies, quan molts de nosaltres ens aixequem, mirem el rellotge, i pensem «¿I ara què faig?»

Què fer entre aquestes quatre, dotze o vint parets en què ens trobem confinats durant les setmanes o mesos que estiguin vigents les restriccions de mobilitat imposades per les autoritats després de decretar l’Estat d’Alarma? De portes endins, tot sol amb la nostra circumstància particular, alguns en família, altres en soledat. Cadascú assimila com pot, la seva corresponent dosi d’impotència.

És el moment d’obrir un nou pont: a la creativitat, a la comunicació, i a l’amor.

Tenim molts dies al davant sense res a fer. I aquí és on comença tot a enfonsar-se. És per això que us aconsello ocupar el cap. Coses tan senzilles com anotar, cada matí, deu coses que podem fer, i anar fent durant el dia. D’aquesta manera el nostre cervell sap que té funcions a realitzar, es relaxa i deixa de sentir-se tan ansiós i inquiet.

Hem de pensar en totes aquestes coses que mai fem perquè no tenim temps: llegir, conversar amb la nostra família, trucar als éssers estimats, jocs de taula …

És hora de reconèixer-se a un mateix. Anem a pensar tot el que podem fer des de casa, i que les noves tecnologies ens faciliten. Podem començar a cuinar coses diferents, aprendre a fer ioga, aprendre a meditar i fins i tot aprendre un nou idioma. És important mantenir el cap ocupat, fer exercici, i com deia anteriorment, fer una llista de coses i activitats que podem fer.

I per a tots aquells que viuen en parella o família, és moment de tornar a connectar amb ells. Anem a parlar amb les persones amb les quals vivim, però a parlar de veritat, a conèixer-nos de nou.

Anem a guardar totes aquestes ganes de fer abraçades per al dia de demà, perquè arribarà, segur. Tornaran les abraçades, les converses a dos centímetres de distància, les rialles dels nens en els parcs, les cerveses en una terrassa … Tot això tornarà a arribar. Fins llavors, tindrem calma, i a cuidar-nos, molt.

 

Sal de Mar, abril 2020.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?