LA MORFOLOGIA DE LA CARA

Què és la morfologia de la cara?

S’entén per morfologia del rostre l’estudi de la forma de l’ésser humà i les seves proporcions.

Aquest estudi és el que es porta a terme de forma prèvia a un maquillatge, i és que hi ha tants rostres com a persones. Tots tenen subtils diferències que els fan únics, però per estudiar-los es classifiquen en grups amb la mateixa dominant: ovalats, rodons, quadrats, allargats, etcètera.

Cada rostre presenta un aspecte i una estructura diferent que el distingeix de la resta. Són moltes les característiques diferenciadores que poden trobar-se en un rostre, i que fan que es considerin únics.

Aquestes característiques estan estretament relacionades amb la morfologia i el visagisme, és a dir, amb les estructures i les formes de la cara.

El rostre

La seva morfologia suggereixen alguns trets de la personalitat. La forma de la cara també influeix en com ens perceben. Una cara rodona és vista com a sinònim d’iniciativa, una cara ovalada indica imaginació i creativitat, una cara quadrada és reflex d’optimisme, una cara rectangular mostra confiança, i na cara triangular és percebuda com una persona intuïtiva.

Els ulls.

Transmeten les nostres emocions. En aquest sentit, uns ulls grans poden mostrar sinceritat i ambició, mentre uns ulls petits poden indicar intel·ligència i inquietud. D’altra banda, com més gran és el de Sant Martí major capacitat de mostrar emocions té aquesta persona. La forma de l’ull i el tipus de mirada també poden influir en la nostra personalitat. Hi ha mirades tímides, cansades, fugisseres, fixes, audaços, hipòcrites, crítiques, envejoses, mandroses, tristos, vitals, honestes ..

La boca.

I els llavis mostren la nostra expressivitat. El gruix dels llavis i la forma de la boca poden suggerir claredat en la forma de pensar i expressar-se, poden assenyalar confiança i seguretat, i sens dubte els llavis són trets que expressen sensualitat.

El nas.

És un tret facial que sens dubte marca la nostra imatge, i amb ella la impressió que vam mostrar al món. Un nas arremangat és percebut com a noblesa, un nas llarg com determinació, un nas aguilenc com sensual, un nas recta com ordenada o un nas arquejat com creativitat.

Les orelles.

La seva forma i posició són vistes com un indicador de determinació i valentia en la presa de decisions. Unes orelles altes suggereixen una gran rapidesa en processar informació i unes orelles baixes indiquen indecisió.

Arrugues a la cara.

Les arrugues són sens dubte una mostra de les nostres experiències viscudes i per tant les persones les perceben com a signes de mal humor (arrugues al front), obsessió (arrugues a les celles), tristesa (arrugues al front i ulls), reflexió (arrugues a les celles), preocupació (potes de gall), orgull (arrugues prop de la boca).

Sal de Mar, octubre 2019.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?