09 set. És bo prendre cafè a la feina?
Prendre un cafè abans de sortir de casa és un gest que realitzen un gran nombre de persones tots els matins abans d’anar a treballar. Vèncer el somni, notar el sabor amarg i una mica agre i l’aroma tan característic és la finalitat d’aquells que, mig adormits encara, posen una cafetera acabats de llevar.
La pausa per al cafè a la feina millora la productivitat de la plantilla i afavoreix un bon ambient laboral.
Gràcies al seu contingut en cafeïna, el cafè ens manté desperts i alerta, motiu pel qual moltes persones el consumeixen per despertar i començar el dia. Ara, el que suggereix un nou estudi és que aquesta propietat també ens permet ser més productius i augmentar el nostre rendiment a la feina.
La majoria dels caps i responsables d’àrea pensen que aquesta pausa és contraproduent per al treball, ja que es perd la concentració i l’hàbit. No obstant això, els treballadors que realitzen aquesta parada milloren la productivitat de la plantilla, afavoreixen un bon ambient laboral i redueixen la competitivitat entre companys.
Així que ja ho saps. Si el teu cap protesta perquè quedes amb els teus col·legues per prendre un cafè, explica els beneficis d’aquesta pràctica i convida-li a fer que ell també participi fent de l’oficina un lloc millor per treballar.
Sal de Mar, setembre 2019.