COMPLEIXES LES TEVES PROMESES?

La gent que té una bona personalitat sol ser molt fiable. Si li dius a algú que faràs alguna cosa, no posis excuses. Simplement compleix perquè sàpiga que pot dependre de tu.

Si diem a algú que farem alguna cosa i després no ho fem estem incomplint una promesa. Independentment d’allò que hàgim promès, hem adquirit un compromís i moralment estem obligats a complir-lo. Hi ha dues banderes que haurien d’estar unides: prometre i complir.

La importància de complir les promeses

Una promesa suposa un compromís amb una altra persona o amb tu mateix.

Quan pronunciem estem declarant que tenim la ferma voluntat de fer alguna cosa específica. I això li dóna confiança a la persona que la rep o, si més no, el dret a reclamar o a molestar si no realitzem l’acordat.

Per què complir les promeses?

Fins i tot si es tracta d’alguna cosa trivial, complir amb el promès és beneficiós per a les nostres relacions. Cada vegada que fem el que diem que anem fer, vam guanyar en credibilitat i confiança als ulls d’altres.

I també anem guanyant en autoestima. Ens sentim bé perquè notem aquesta confiança en els altres i ens alegrem d’haver estat fidels a la nostra paraula.

Si fem promeses i sabem que no anem a complir-les, és millor tancar la boca.

A vegades volem satisfer els altres i diem que farem això o allò altre, però en el fons som conscients que no és cert. Amb aquesta forma d’actuar estem obrant malament en un doble sentit: les nostres paraules perden tot el seu valor i els que esperen el compliment del compromís se senten finalment decebuts.

I tu, compleixes les teves promeses?, recorda promesa trencada = confiança trencada.

Sal de Mar,  setembre 2019.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?