Balenciaga i la pintura espanyola

Una escapada a Madrid per veure “Balenciaga i la pintura espanyola”

El Museu Thyssen acull una mostra que indaga en els dissenys del modista Cristóbal Balenciaga i la seva connexió amb la tradició de la pintura espanyola dels segles XVI al XX.

L’exposició combina 90 peces d’indumentària amb 55 quadres de grans noms de la història de l’art espanyol, com Goya, El Greco, Velázquez, Zurbarán o Zuloaga.

Les referències a l’art i la cultura espanyola van estar sempre molt presents en el treball de Balenciaga. Les línies simples i minimalistes dels hàbits religiosos o el volum arquitectònic d’aquests teixits són una constant en moltes de les seves peces.

L’aire de la bata de cua d’una balladora flamenca que es deixa veure en els volants d’alguns vestits, les brillantors del vestit de llums d’un torero traslladat amb mestria a l’paillette brodat d’una jaqueta bolero, o l’estètica de la indumentària a la cort dels Àustries reflectida en les negres teles vellutades adornades amb atzabeja de les seves creacions, són només alguns exemples.

Balenciaga revisava contínuament la història de l’art i, amb una forta personalitat i estil propi, va mantenir aquestes influències fins en el seu període més avantguardista, recuperant confeccions històriques i reinterpretant de manera molt moderna.

L’exposició, comissariada per Eloy Martínez de la Pera, compta amb una acurada selecció de quadres procedents de col·leccions privades i museus d’àmbit nacional, com el Museu del Prado o el Museu de Belles Arts de Bilbao, i amb un conjunt de valuoses peces d’indumentària procedents de les següents institucions: Museu Balenciaga de Guetaria, Museu del Vestit de Madrid i Museu del Disseny de Barcelona, així com de col·leccions particulars nacionals i internacionals, moltes d’elles mai abans exposades.

En aquesta visita he estat acompanyada amb les companyes de Qstura.

L’exposició es pot visitar del 18 de juny al 22 de setembre de 2019

Més informació

Sal de Mar, juliol 2019.



×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?