SABER RELACIONAR-SE

SABER RELACIONAR-SE

Les relacions amb les altres persones ocupen un lloc molt important en el desenvolupament de l’autoestima. Les relacions socials poden influir positivament o negativament en la percepció que cada un tenim sobre nosaltres mateixos. Si un té tendència a tenir una baixa autoestima, és important que prengui certes precaucions quan es relaciona amb els altres.

Timidesa, por i vergonya neixen de l’autoexigència. Els éssers humans som animals socials i la nostra felicitat està unida a les nostres relacions.

Qui no coneix algú que cau bé a tothom i que es mostra sempre tolerant i no fa mal a ningú malgrat que acostuma a dir el que pensa?

A més, aquesta persona admirada per gairebé tots resulta sensata, convincent i persuasiva sense per això pecar d’autoritarisme ni mostrar indiferència davant les opinions o emocions dels altres.

Alguns afortunats tenen aquestes habilitats socials de forma natural, gairebé innata, i les apliquen quotidianament sense cap esforç.

Per gaudir de les nostres relacions, hem de perdre diverses pors i exposar-nos sense reticències. Hem d’admetre la possibilitat de no ser perfectes, però tampoc podem oblidar el compromís de millorar les nostres habilitats socials dia a dia.

Si cultivem i dominem aquestes habilitats podrem aconseguir satisfaccions en l’àmbit de la família, de les amistats i en les relacions amoroses. I fins i tot ens ajudaran a l’hora d’aconseguir una feina, de relacionar-nos amb els nostres caps i companys de treball i de convèncer de les nostres postures o plantejaments. Les habilitats socials es poden enunciar i descriure com la mirada, la postura corporal, el somriure, els gestos, la veu …

Sal de Mar, juny 2019.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?