dies a Rússia

DIES A RÚSSIA??

El rus és un idioma que sempre m’ha atret, ja parlo rus, doncs fa 6 anys que porto estudiant aquest l’idioma. De tant en tant em toca fer un viatge cap a Rússia, per acabar de perfeccionar l’idioma, conèixer més cultura i per temes de feina.?

L’idioma rus és el més parlat entre els idiomes eslaus, i el setè entre tots els idiomes del món (per nombre de parlants nadius), sent el quart idioma més parlat del món tenint en compte els parlants totals. Es parla principalment a Rússia, Bielorússia, Ucraïna, Kazakhstan, Kirguizistan i, en menor mesura, en els altres països que van constituir la URSS i Mongòlia. Fins a 1917, va ser l’únic idioma oficial de l’Imperi rus.

Aquests dies he coincidit en el Dia de la Victòria (en rus: День Победы, Den ‘Pobedy) a la celebració de la victòria de la Unió Soviètica i els Aliats sobre l’Alemanya nazi el 9 de maig de 1945 a la Segona Guerra Mundial, o la Gran Guerra Pàtria (en rus: Великая Отечественная Война, Velikaya Otéchestvennaya Voina), com se la va denominar a la Unió Soviètica. Un dia festiu a Rússia, Bielorússia i en la majoria de les antigues repúbliques soviètiques.

 

Sal de Mar, maig 2019.

 

 

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?