Saber valorar el temps

El temps ens va forjant i modelant segons el qual vivim. El temps ens dóna la raó en algunes coses, però en altres ens la quita. El temps ens sorprèn i ens fa valorar-lo quan mirem cap enrere. Totes aquestes coses que hem realitzat en un passat, que en moments abans que succeïssin no ho haguéssim ni imaginat. Per tant, és un bé molt preuat. El temps no es compra, ni intercanvia ni es ven.

Valora a aquelles persones que dediquen temps cap a tu, o més ben dit, que et dediquen temps. Sigui de la manera que sigui, sense parar-nos a mesurar; durada, freqüència o qualitat. Que et regalin temps, vol dir que tu també ho acceptes, i per tant acceptes rebre-ho.

Estem tan immersos en objectius immediats o a curt termini que no parem atenció en el temps que hi ha entre començar i aconseguir aquests objectius. Per exemple, Quants de nosaltres anem a la feina amb presses, distraient-amb el mòbil fins a arribar a la nostra parada de metro o ocupant-nos les orelles per evadir-nos ràpidament de la realitat de la quotidianitat i arribar als llocs de destinació?

Hi ha qui no és capaç de percebre l’esforç d’altres persones per fer-li la seva rutina més suportable, donar color a els seus dies grisos o voler gaudir de la seva companyia. Hi ha persones que veuen com obligació el que en realitat és una elecció per part dels altres. Hi ha per a qui el temps dels altres passa desapercebut, qui el valora com si fos un tresor i qui ho exigeix ​​l’altre, com si fos seu.

Cada un de nosaltres és lliure de qui i com dedicar el seu temps. No oblidem que els minuts, hores i segons són fragments de la nostra vida i ningú té potestat per decidir lliurement sobre ells.

Recorda, el temps és el regal més gran que existeix.

 

Sal de Mar, agost 2018.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?