La meva ciutat!

Bella ciutat.

 

Girona és una ciutat i un municipi del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Pertany a l’àmbit de les Comarques Gironines.

La ciutat es troba a la confluència de quatre rius: el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants, a una altitud de 75 m sobre el nivell del mar. El seu terme municipal limita al nord amb Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter, a l’est amb Celrà, al sud-est amb Juià i Quart, al sud-oest amb Fornells de la SelvaVilablareix i Salt, i a l’oest amb Sant Gregori.

El municipi tenia prop de 99.013 habitants el 2016.

El seu Casc Històric o Barri Vell és un dels més evocadors d’Europa, comptant amb elements monumentals únics al continent. Es troba delimitat per l’anomenat Passeig de la Muralla, el camí de ronda de les antigues muralles carolíngies (s. IX) i de la baixa edat mitjana (s. XIV i XV). Entre els seus monuments destaquen el call (antic barri jueu, dels més ben conservats d’Espanya); com també les famoses i colorides Cases de l’Onyar, i a dalt de tot hi ha la catedral, d’una grandíssima nau única, que és la més ampla del món en estil gòtic.

 

 

Girona és una ciutat a escala humana que té, però, l’atractiu de les grans ciutats. Es pot passejar tranquil·lament per la ciutat històrica i visitar-ne els monuments i museus, i es pot badar còmodament pels carrers i places gaudint dels serveis turístics, l’oferta cultural, els festivals, els restaurants… Aprofiteu-vos-en en qualsevol moment de l’any i, si podeu, veniu més d’una vegada, perquè la ciutat és viva i sempre té sorpreses per oferir-vos.

 

 

SaldeMar Maig 2018.

Tags:


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?