Els tatuatges a la feina

Sense allunyar-nos massa del tema que vam tractar la setmana passada, avui us vinc a parlar dels tatuatges, però concretament, de la problemàtica que hi al darrere a l’hora que estiguin acceptats a la feina.

Avui dia, els tatuatges són cada vegada més acceptats per la societat, tots sabem que en l’actualitat els tatuatges tenen un significat més personal que en uns altres temps, no obstant això, hi ha societats que encara consideren els tatuatges un tema tabú.

shutterstock_143063728
Però dins l’ambient de treball, i per tant, fora de la nostra vida privada, és adient deixar els nostres tatuatges a la vista? Segons Erik Robertson, un executiu de comptes d’una agència de relacions públiques, considera que el fet d’entrevistar-se amb segons quins clients fa que decideixi vestir amb corbata i americana o d’una manera més informal potser deixant entre veure els seus nombrosos tatuatges.

Cada vegada més, els empleats joves tendeixen a tenir tatuatges, pírcings a la cara o ambdues coses, la qual cosa sovint comporta reaccions escèptiques o fins i tot negatives per part dels caps o gerents. Algunes companyies ja han superat la percepció negativa que associa als tatuatges amb persones de classe baixa o bandes, tot i que encara prefereixen que els empleats ocultin els seus tattoos , especialment quan interactuen directament amb clients.

Per molt acceptats que estiguin els tatuatges, per tal de donar una bona primera impressió, primer hauríem de ser capaços de discernir que quan estem al nostre lloc de treball, és un ambient totalment diferent del que tenim a la nostra vida quotidiana i amb el nostre cercle social on som lliures de vestir com vulguem i ensenyar els nostres tatuatges. Tanmateix, una vegada a la feina, s’ha de tenir un mínim de cura amb la nostra imatge, no tan sols amb la nostra vestimenta, sinó amb els tattoos.

És important tenir en compte amb qui estem tractant, ja que, hipotèticament, es podria donar el cas d’haver d’assistir a una reunió amb un potencial client que és molt conservador i per culpa de no dur una camisa de màniga llarga que dissimuli tota l’obra d’art que portem al cos, comporti la pèrdua d’aquesta empresa.

És un tema complexe en el que hi entren en joc molts aspectes i probablement doni per fer un debat. Us animeu? Què n’opineu vosaltres?

 

*Font de l’article: http://bbc.in/2eWSKQZ


×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a mar@saldemar.cat

× Et puc ajudar?